Desertno vino od sušenog grožđa 0.25l

Smještena u srcu dalmatinske obale, primoštenska dolina dom je nekih od najiznimnijih hrvatskih vinograda. Ova regija sa svojom bogatom vinogradarskom poviješću i idealnim klimatskim uvjetima stvara savršeno okruženje za proizvodnju vrhunskih vina.

i5

Plaćanje pouzećem

Dostupno je plaćanje pouzećem ili karticom.

i1

Cijena dostave: po težini

Dostava u roku od 1-5 radnih dana.

32,99 

Metode plaćanja:

payment methods.jpg
Primoštensko vino

Desertno vino od sušenog grožđa (Prošek)

Naše desertno vino od sušenog grožđa, lokalno poznato kao prošek, utjelovljuje vrhunac vinarskog umijeća, proizvedeno pomnim postupkom koji osigurava izvanrednu kvalitetu. To počinje kasnom berbom grožđa Babić, Maraština i Shiraz, obično krajem listopada, mjesec dana nakon redovne berbe. Nakon berbe grožđe se suši 15 dana na suncu na temperaturama iznad 40°C, čime se optimalno suši i smanjuje njegova ukupna masa za 10-15%.

Osušeno grožđe zatim se stavlja u bačve gdje pod kontroliranim hlađenjem fermentira dok vrenje ne dosegne preko 15% volumnog alkohola i prirodno se zaustavi. Ovaj pažljivi proces rezultira desertnim vinom koje je istovremeno bogato i složeno.

Arome i okusi

Naš Prošek nudi profil sličan talijanskom Vin Santu i portugalskoj Madeiri, ali ističe se svojim izrazitim dalmatinskim karakterom. Ima bogate, koncentrirane arome i okuse, što ga čini izvrsnim izborom za ljubitelje desertnog vina.

Prijedlozi za posluživanje

Prošek je najbolji za uživanje ohlađen na temperaturi od 10-12°C, a izvrsno se slaže uz razne slastice, plave sireve i orašaste plodove. Imajte na umu da se Prošek razlikuje od talijanskog Prosecca, koji je pjenušac, a ne desertno vino.

Autentično dalmatinsko iskustvo

Odlučite se za naš Prošek za autentično dalmatinsko iskustvo koje će uljepšati svaku posebnu prigodu. Svaka boca priča priču o pažljivom uzgoju i predanosti proizvodnji vina, što rezultira desertnim vinom iznimne kvalitete i karaktera.